lørdag 8. oktober 2011

Sokk og stønn

 Jeg er helt overbevist om at vår vaskemaskin spiser sokker! For hver gang jeg bretter tøy, blir det noen sokker til overs. Jeg tenker at parkameraten vil dukke opp i neste bretterunde, og det skjer jo i blant, men egentlig alt for sjelden...
- Og etter hvert som årene har gått, har "odde-sokkekurven" bare blitt større og større.


Ja, jeg vet at jeg bare burde ha samme type sokker, med samme farge , bruke "vaskepose" når jeg vasker sokker, og aldri legge en "sokkeodd" alene i maskinen, men det blir med teorien.
Jeg stapper optimistisk det jeg finner i "60- vaska" og tenker  at det ordner seg nok!
Jeg lever i håpet, og sparer sokkene som er blitt til overs, år etter år. Jeg har sortert dem i poser etter farger, med og uten mønster, og når  jeg leter etter "øddene", som min venninne fra Arendal sier, så går jeg vitenskapelig til verks: En og en pose, en og en "odd".
Mannen min synes forøvrig at de sokkene som ligner, de kan høre sammen, "øddeproblemet" blir minimalisert, enkelt og greit...


Hallo?!


I dag har jeg hatt en stor dag i sokkekurven: 29 par!! Snakker om gjenforening! Til og med noen raggsokker fant hverandre igjen!
Hvordan er det forresten mulig å rote vekk en  raggsokk?? La gå at den sitter igjen i en støvel, men da må den jo dukke opp neste gang støvelen skal brukes?
Noe av forklaringen er nok at valpen vår synes at ullsokker er nydelige å spise, eller bare ha i munnen sånn for kosens skyld, og hun drar dem med seg ut i hagen, rundt forbi.Vi har funnet sokker på de utroligste steder.


- og gjett hva jeg fant bak vaskemaskinen da sokkejobben endelig var gjort?!
  

- det var ikke meg!

4 kommentarer:

 1. Hei Karin!
  Min maskin spiser også sokker! Kanskje noen av din har fløyet ned hit(?), for jeg har ikke funnet noen bak vaskemaskinen og pus liker heller ikke å spise dem!:-) De fleste maskiner spiser sokker! Et sted jeg jobbet talte jeg opp 101 single sokker i en bærepose.

  -Alice

  SvarSlett
 2. Ja,er det ikke helt mystisk?!:)

  SvarSlett
 3. Kjent problem her og. For å sitere Øystein Sunde:

  "Hvor tar sokka mine veien når jeg vasker dem?
  Det ser ut som det er like greit å kaste dem, jeg kan putte fire sokker i min AEG,
  men når vaska er ferdig, så har jeg bare tre

  Maskinen står der og vasker,
  og venter til jeg ikke ser,
  så eter'n en sokk i en liten jafs
  og den sokken ser jeg aldri mer.
  Den er kresen i maten,
  spiser alltid sokk uten hull,
  og sammenlignet med maskin' min
  blir X-files bare tull"

  SvarSlett
 4. Herlig!- Og godt det er flere av oss!!

  SvarSlett