Slik ble det i kjøkkenvinduet, fornyelse på 5 minutter. De fine pastahjertene er for øvrig en gave fra Italia! |
hvilken lykke! Spagettien som vi fikk servert sammen med stekte fiskeboller (!!) og ketchup, var fantastisk!
Nå for tida, er vel ingen i tvil om HVA pasta er, eller hvordan de ulike typene brukes. Det finnes utallige oppskrifter der pastaen har en selvfølgelig plass. Og apropos plass; pastaen gjør seg godt på pynt,
i Norgesglass, godt synlig på kjøkkenbenken!
Når høstmørket sniker seg inn, og plantene i vinduskarmen på kjøkkenet skranter, da er det på tide med litt forandring, uten de store kostnadene (det er jo snart jul). Så nå skal jeg finne fram noen av alle mine Norgesglass som jeg stadig kjøper med meg fra loppemarkeder og auksjoner, og fylle dem med litt av den pastaen jeg allikevel har i kjøkkenskuffen! Pronto!!
Bruk en ildfast form (eller langpanne hvis du skal lage til mange)
Dekk bunnen med pasta som er ferdig kokt (jeg brukte en pose med "skruer" til ei langpanne)
Legg sprøstekt bacon på pastaen ( 2-3 pakker til langpanne)
Fordel kjøttet fra 1(2) ferdigstrekt(e) kylling(er) (her kan en selvfølgelig bruke kyllingfileter også)
på toppen av baconet,
Legg så på små buketter av brokkoli og blomkål, 2(3) "hoder". Forvelles før den legges på
Lag en vanlig hvit saus som du heller over, smak sausen til med salt og pepper og topp det hele med skivet gul ost.
Settes i ovnen ( 200- 225grader)til ingrediensen er gjennomvarmet,og osten får "gyldne prikker"
Jeg har stor sans for "alt i ett- retter", og denne smaker kjempegodt! Jeg serverte hvitløksbaguetter til, grove rundstykker er også godt tilbehør, men brød er egentlig helt unødvendig til denne retten.
Alt ble gjort klart dagen før, slik at panna kunne settes rett i ovnen uten mye bry dagen etter, da programmet var fullt fra morgen til kveld.
Ikke akkurat "lavkarbo", heller ikke "slankemat", men veldig godt til mange, på en vanlig søndag!
Det hørtes godt ut! :)
SvarSlettJa, det var det! Anbefales!
SvarSlett