torsdag 29. desember 2011

Juleselskap!

Store krukker med hjemmelaget sild, sylte og sennep, laks og eggerøre, varme kjøttkaker, levende lys over alt, latter og moro, gjetteleker, sang og musikk, tante Karis aldeles nusselige marsipanfigurer, strømpebukser som klødde, finkjoler og forventning... selskaper i romjula, stor stas for små jenter,
- og like mye glede for voksne damer! Jeg koser meg med å kunne stelle i stand, fryder meg når barn og voksne møtes rundt kveldsmatbordet, når de gode fortellingene kommer, og latteren sitter løst. Antrekket er ikke så stivt som i barndommens juleselskap, men forventningen og gleden er der, og ikke minst: Fellesskapet!
 "Sju sorter" og julepålegg i alle varianter er ikke så viktig, men det å å være sammen med familie og venner, kjenne tilhørigheten... - og kanskje bruke en gylden mulighet som et juleselskap til å utvide kontaktflaten og inkludere noen nye i vennekretsen?!
God romjul!

3 kommentarer:

 1. Du så god mat vi har spist i jula, men hvor lenge må jeg egentlig løpe for å forbrenne et av julemåltidene? Når jeg da i tillegg spiser rester med snacks som tilbehør hele dagen lang bidrar nok ikke det til at kaloritelleren roer seg..?

  Ja,ja.. Den tid, den sorg. Nå skal jeg lete litt i kjøleskapet etter rester fra dagens juleselskap.. Håper at det er en kjøttkake eller to igjen:)

  SvarSlett
 2. Ønsket er oppfylt! Velkommen til bords!!

  SvarSlett
 3. Vi er stappmette, Karin har forspist oss med alle sine herlige retter. Har heldigvis lagt igjen noen kalorister på svippturer til Høgfjellet,

  SvarSlett