lørdag 26. april 2014

SOMMER OM VÅREN


En fantastisk sommerdag(!) er på hell, men fremdels går det i skrivende stund fint an å sitte ute i tynn jakke...slik som en kan gjøre her i landet midt på sommeren! "Jonsokblom" og "Forglemmegei" blomstrer så frimodig at hvitveisen og løvetannen nesten rister forskrekket på sine vakre hoder og undrer seg over hva som skjer: De skulle vel råde grunnen alene på denne tida, og få all oppmerksomheten i alle fall i et par, tre uker til?!

For visst er det vår med alt om hører med, men SAMTIDIG har sommeren kommet.
Trær og busker tar det på "strak grein" og lar det stå til med et blomstervell som en først pleier å kunne nyte i slutten av mai.. Det er herlig og overveldende på én gang!


Våren, da det meste er på vent, med blomster som kommer litt etter litt, har en egen sjarm, litt sånn "less is more". Nå må jeg bare ta innover meg at mens perleblomstene fyller blomsterkassa, har epletreet begynt å blomstre, og liljekonvallene strekker seg oppover i rakettfart for å vise seg fram til 1.mai.... Hvitveisene i hagen lyser fremdeles vårlig uskyldig under syrinen som også tror at juni er rett rundt hjørnet.

Og ja takk! Jeg tar gjerne sommer fra april til september, jeg. Bare det at neste uke snakker noen om kuldegrader og snø....Har en mistanke om at stemorsblomstene og påskeliljene på trappa smiler litt innerst i kronbladene; de har vært ute ei vinternatt før!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar