mandag 30. januar 2012

AMAZING LIVERPOOL!!


Jeg har vært i Liverpool! Og det er en by å anbefale! Du trenger ikke å være det minste fotballinteressert for å få en fantastisk opplevelse!
Flotte butikker, bilfrie handlegater og uvanlig mange moderne, spenstige byggverk side om side med vakre klassiske bygninger fra en svunnen tid!

Menneskene er hyggelige, dialekten morsom, - og ikke helt lett å skjønne med "skoleengelsk  i bagasjen," og så er det så "strøkent" i sentrum, søppel og rot blir feid vekk med en gang. Byen skinner!
Det hadde jeg slett ikke ventet, selv om  mine "Liverpoolbarn" har drevet god reklame for sin nye hjemby.
Fra å være en sliten, for ikke å si "utslitt" by på slutten av 1900- tallet, står nå Liverpool fram som et mekka for moderne arkitektur og byplanlegging, en moderne storby som samtidig tar vare på tradisjon og kultur; jeg sier bare "Albert Dock"!! Her har de beste bygningen fra Liverpools storhetstid som verftsby blitt tatt vare på; de huser i dag koselige småbutikker, kafeer, restauranter og ikke minst museer, bl.a.- Beatlesmuseet, og midt i denne idyllen ligger et praktbygg av et moderne museum, med mye spennende historie på innsiden!


Langs elva "Mercey" - for et vidunderlig navn - ligger en flott promenade. Her kan en gå kilometervis og bare kose seg, eller jogge, for den saks skyld, - bare jeg slipper å løpe med shorts i 6 grader og vind...
I Liverpool finnes også Nord -Europas største katedral, et mektig syn! Den skal jeg inn i neste gang jeg er i byen, og DIT skal jeg snart igjen!!

Og jeg for min del tar gjerne med en fotballkamp også, å se Liverpool F.C. spille hjemme på "Anfield" og oppleve stemningen der, det er  MAGISK!!7 kommentarer:

 1. Så sant, så sant!!!
  Kommer snart igjen!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder, det er mest så man pakker kofferten med en gang...

  Hilsen Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,er det ikke bare å bestille billetter?!:)Jeg er klar!

   Slett
 3. Skikkelig fin by, ja! Tusen takk for turen! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte, vi må nok snart reise igjen?!

   Slett
 4. Jeg er med når som helst! ;)

  SvarSlett