onsdag 4. september 2013

Bind deg ein blomekrans

Jeg har alltid likt å lage blomsterkranser!
Fra jeg var ganske lita har jeg laget kranser
til å ha i håret, til å pynte dører, bord, rundt lys... 
Og jeg har brukt alt mulig til å binde dem med,
sytråd, ullgarn, hyssing, det jeg måtte ha for hånden.
Nå har jeg alltid en rull eller fem med vikletråd 
(som man kjøper i blomsterbutikken) og ei knipetang, og så er det bare til å finne noen egna blomster eller kvister! Naturen bugner av blomser og bær. 
I hagen kan man også finne mye, og i dag fikk jeg helt dilla! 

På tur i skogen fant jeg nydelig rogn. 
Langs med veikanten var det blåknapp i mengder, 
og litt reinfann som var fremdeles gul og fin. 
Ryllikken sto i store tuer, så det var bare å forsyne seg! 

Ytterdøra vår trengte ny pynt, og jeg lot meg ikke be to ganger. Tenk å sitte ute i deilig septembersommer og binde kranser på en helt vanlig onsdag - luksus!!
Nå skal denne kransen få henge en god stund.
Alle blomstene og bærene vil tørke etter hvert,
men allikevel holde godt på fargen.
Har ikke brukt bladverk av noe slag,
fordi det ikke holder på farge eller fasong på
samme måte som blomsterhodene og bærene.


















Noe som holder veldig godt, er hortensia, og når jeg først var i siget, plukket jeg litt i hagen.
Jeg tok bare de som begynteå se "litt slitne ut", men kransen ble frisk og fin!

Her har vi blomstene FØR de ble bundet...

Jeg laget små buketter som jeg surret sammen med vikletrå, "skøv" hver bukett litt nedover stilkene på den forrige, tok et par stramme tak med vikletråden, og så var det bare å surre i vei så langt jeg ville! (Med andre ord: Hvor stor omkrets kransen skulle ha)









En liten demonstrasjon :-)













Denne kransen fant sin plass på kjøkkenet!













Men den kan også brukes på et brett,
eller rundt et lys som her!





















Kranser kan lages av det meste.
Her er en krydderkrans,
laget av løpstikke, spansk kjørvel,
salvieblomster og noen kvaster med
basilikum.
Lukter herlig, er superrask å lage
og koselig å gi bort,
(eller å pynte kjøkkenet med).
Kan henge framme og tørke,
blir "helt sprø", men er likevel
fullt brukbar - i maten, altså...












Koselig på "peishetta".














2 kommentarer:

  1. Så koselig og kreativt! Kransene ble kjempefine :)

    SvarSlett
  2. Takk for det!
    Å lage kranser er noe av det koseligste jeg vet! :-)

    SvarSlett