torsdag 26. september 2013

YORK!

For en by!
Historie  tilbake til det første århundre, romerske murer, norske gatenavn fra den tida vikingene var på farten (nesten alle navnen slutter på "-gate", Stonegate, Petergate osv.), teahouses som tar deg tilbake til det forrige århundres storhet - med "afternoon tea" riktige ladyer verdig! De mest sjarmerende små handlegater du kan tenke deg, hyggelige og høflige engelskmenn hvor du snur deg, butikker for en hver smak og lommebok, markeder og antikvitetsbutikker, hver krik og krok har noe å by på.Og over det hele troner York Minster, en fantastisk katedral fra 1260! Utrolig vakker! Få med en "Evensong" der, du vil ikke angre, tonene bærer deg videre - lenge! (Og synet av små korgutter som du bare ser nesetippene på bak høytidelige notestativ og majestetiske lysestaker, er fornøyelig midt i alt det storslåtte !)Skal du ha en veldig god middag, er det nok av spisesteder å velge mellom! Jeg anbefaler "Jamie's Italian", - fantastiske smakopplevelser i et spennede miljø!
(Her bør du bestille på forhånd, i alle fall hvis du reiser sammen med mange).


Og har du først vært én tur i York, ja, da vet du helt sikkert at du vil reise dit igjen!
Har du i tillegg "julemessedamer" å reise sammen med, blir det så artig, at du bare lurer på NÅR neste tur blir...

Takk for turen, jenter!

3 kommentarer:

  1. Jeg var med, kjempebra tur!!Arrangøren(e) har virkelig gjort en god jobb. Mye å se på, mye å handle... - og flott hotell! Mange takk!

    SvarSlett
  2. Åh, Little Betty's Café, Christmas Angels, York Minster! Lenge siden jeg har vært i York nå, håper det ikke blir for lenge til neste tur! For en fantastisk by :)

    SvarSlett
  3. Ja, York var virkelig en stor opplevelse, jeg reiser gjerne dit igjen!

    SvarSlett