tirsdag 1. juli 2014

Ta toget, ta toget, ta toget!
Historiske vogner, smalt spor, lokomotiv som spyr damp, brune pappbilletter, tog som fløyter, hele tida akkompagnert av ta, tateta ta, ta tateta ta..

.
Nei, vi er ikke med i en filminnspilling, eller ser film fra 70 år tilbake i tid.
VI KJØRER TOG! Vi har gått om bord i toget på Grovane stasjon i Vennesla.
For den finnes, staselig og fin, slik en gammel jernbanestasjon bør være. Ærverdig er vel rette ordet. Her er alt intakt, så vel interiør som eksteriør, en skikkelig godtepose for en gammel romantiker (toginteressert eller ikke).
Duften av nystekte vafler legger heller ingen  demper på stemningen.

Vi er slett ikke alene om å entre Setesdalsbanen denne søndags formiddagen.Små og store, unge og gamle, fastboende og turister, vi fryder oss når konduktøren blåser i fløyta, og toget går, eller skal vi si rusler, av gårde! En liten halvtime senere er vi ved veis ende før vi skal "toge" tilbake samme veien.

På Røyknes er det tid til å fylle på med alt fra hamburgere til kaffe servert av entusiastiske togvenner. Lokomotivet trenger også påfyll; vann, mye vann, og her er det et gammelt vanntårn som sørger for det. En attraksjon det også!


En koselig tur som passer alle, fra de yngste til de eldste! Turen tar til sammen en halvannen til to-timers tid, - i alle fall hvis du legger inn en vaffelpause på Grovane. Så hvorfor ikke ta Setesdalsbanen i sommer?! Anbefales på det varmeste!

Tusen takk til konduktør Aksel som "dro" oss med på en morsom og annerledes togtur! Det blir ikke siste gangen vi kjører Setesdalsbanen!

Og som de sier det på disse kanter:
"Husk å skifte på Grovane"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar