tirsdag 15. januar 2013

Glasur

Store snømengder ble i romjula forvandlet til veldig mye vann på våre kanter, og nå er snøen redusert til noen skitne hauger hist og pist.
Men vinteren har ikke sluppet taket av den grunn...
Januarkulda "har glassert" oss inne i et solid lag av is og rim, og det er betagende vakkert, spesielt når den bleke vintersola slipper til! Og dagene HAR blitt merkbart lysere, våren er i emning!!
Under et lokk av is, kunne jeg høre en munter bekk på full fart mot sjøen. I hagen har snøklokker og perleblomster tvunget seg opp gjennom isen. Små grønne spirer står trossig der, og minner meg om dette ordet fra Jesaia:
NÅ SKAPER JEG NOE NYTT. DET SPIRER ALLEREDE FRAM, MERKER DERE DET IKKE?  
Det engelske ordet for glasur er "frosting", et dekkende uttrykk!Og apropos glasur: 


Vi hadde en ualminnelig lekker og flott nyttårskake laget av ei god venninne. Kaka var delikat pyntet med marsipan og knuste pistasjnøtter og er sånn sett verd et blogginnlegg alene, men siden dette nå handler om glasur, så skal jeg i denne omgang holde meg til marsipanlokket... 

En bit av kaka (1/5 kanskje) stod igjen et par dager etterpå, trygt forvart i et kjølig rom i kjelleren.Trodde vi. Helt til noen kom på at de hadde hørt Stella (Golden på 2,5 år) på vei ned i kjelleren "for ei stund siden"! Kaka!! Vi styrtet ned til "kakerommet". 
Der fant vi en mett (og veldig skamfull) hund som hadde 
begynt på toppen. Marsipanen var helt vekk, likeså krem og hjemmelaget sjokoladeblonde. Lagene med vanilje-krem, bringebærmousse og sukkerbrød var borte. Stella var helt klar for 
sjokolademousseen da vi kom.Snakker om å starte året på toppen, for ikke å si "med glasuren"...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar