lørdag 14. april 2012

Mormors "museum"


Min mor har loppedilla og er samler til fingerspissene. Hun sporer opp de fleste loppemarked og har litt av ei nese når det gjelder å gjøre gode kjøp, skikkelige kupp!!
Samlingene hennes er mange og uensartede, sortert fint i grupper og stilt ut slik at alle kan få se...
Fellesnevneren er "gammelt", og av alle de mer eller mindre gamle tingene hun får plass til i sykkelveskene når hun er på tur, er nok mugger de høyest rangerte!!Og jammen har det blitt mange av dem etter hvert: Godt over 100 i alle størrelser.
Noen brukes fremdeles til det de er ment som; kakaomugger, melkemugger, fløtemugger, blomstervaser, men de fleste står trygt forvart i vitrineskapet, sammen med mokkakopp - samlingen. "Ente ense!" ville nok oldemor ha sagt, og vi henter da heller ikke noe ut av dette skapet i utrengsmål...
Skapet er for øvrig blitt for lite, så nå samles det ikke i samme tempo som før, i alle fall ikke hva mugger angår. Men loppeinteressen er like stor, og samler du på noe, er det bare å tipse moderen, så er hun på utkikk for deg, og det er helt utrolig hva hun finner, og til DE prisene!! For hun skal på mange loppemarked denne våren også, selv om hun ikke ser etter mugger lenger (!?)


2 kommentarer:

  1. Så morsom "reportasje" fra Østfold-besøket da! Fine bilder fra mormors samling :)

    SvarSlett
  2. Heisann!
    TV3 er i disse dager på leting etter folk med "Skjulte Skatter" i huset. Hvis det kunne vært interessant for din mor, eller andre dere kjenner, så ta gjerne en titt på: http://www.tv3.no/casting/skjulte-skatter
    Eller sjekk det ut på: https://www.facebook.com/skjulteskattertv3

    SvarSlett